پایگاه اطلاع رسانی صاعقه

 
 گرسنگی و ضعف روزه‌دار باعث می شود سفره افطار پررنگ‌تر از هر سفره‌ای انداخته شود درحالی که در خوردن افطاری باید برخی موارد رعایت شود.
شهاب اولیایی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به وعده غذایی افطار در ماه رمضان گفت: افراط در وعده افطار که ساعت‌ها دستگاه گوارش خالی مانده و بدن استراحت کامل داشته، فشار زیادی را به دستگاه گوارش وارد می کند. بنابراین این وعده باید سبک و مانند یک صبحانه باشد.
 
اولیایی درباره شروع افطار اظهار داشت: بهتر است که با آب گرم یا چای کم رنگ یا شیر گرم افطار و پس از آن چند عدد خرما (بین سه تا پنج عدد خرما به دلیل کنترل قند خون مناسب است )، کشمش یا مقداری عسل میل شود و به هیچ عنوان مایعات سرد مصرف نشود. 
 
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه در افطار نباید مایعات سرد مصرف شود، بیان کرد: نان، گردو، پنیر و سبزی به دلیل  مقوی و مغذی بودن بسیار گزینه مناسبی برای این وعده هستند؛ همچنین باید تا حد امکان به جای زولبیا بامیه (شیرینی محبوب ماه رمضان) از شیرینی جات طبیعی مثل خرما که قند طبیعی دارند، استفاده و از مصرف زیاد آب و خوردن غذاهای پرچرب، سنگین و دیرهضم پرهیز شود.
 
وی درباره وعده شام در ماه رمضان نیز یادآور شد: برخی خانواده‌ها با توجه به بلندی روزها و کوتاه بودن فاصله بین افطار تا سحر، وعده شام را حذف یا سبک برگزار می کنند که این امر بهترین کار است اما اگر به بهانه نخوردن وعده سحر، شام مفصلی مصرف شود اشتباه است چرا که سیستم گوارشی را با آسیب روبه رو می کند.
 
انتهای پیام/

این صفحه را به اشتراک بگذارید